איך עדיף לשלם באמזון בהזמנה מחול

אחד היתרונות הכי מהותיים בהזמנת מוצרים שונים מחוץ לארץ זו העובדה שאנחנו מקבלים מוצרים שונים, שלפעמים בכלל אי אפשר לרכוש בארץ, אבל במחיר מוזל ונוח לכיס. לצערנו, פעמים רבות אחרי שנבצע את הרכישה, לא רק שנגלה שאנחנו צריכים לשלם מס עצום למדינה, אלא שאנחנו גם שילמנו מחיר לא קטן על המרת המטבע.

המטבע שבו אנחנו בוחרים לשלם, כשאנחנו מבצעים רכישות ברשת מחוץ לארץ, הוא בעצם מה שנקרא "האותיות הקטנות" של העסקה. אין זה אומר שמסתירים מאתנו כסף נוסף שלוקחים מאתנו, אבל רבים לא מבינים ששער ההמרה של המטבע שבו אנחנו בוחרים מוציא מאתנו עוד כסף, מה שהופך את הרכישה ברשת ליקרה ופשוט מיותרת. לכן בואו נלמד אחת ולתמיד איזה מטבע עדיף ואיך לעשות זאת בצורה חכמה.

מקור ההזמנה

הרבה פעמים מה שבאמת משפיע על ההמרה היקרה של המטבע הוא האתר שממנו אנחנו רוכשים. הזמנות מחול שמקורן נעשה בארץ סובב לרוב סביב אתרים מאד ספציפיים כמו אמזון, iherb, aliexpress, שיין ועוד. חשוב לדעת שלא בהכרח באופן חד משמעי על גבי כל האתרים הללו אנחנו צריכים לבחור בשקל, דולר, או פאונד, משמע כל אתר עומד בפני עצמו.

אבל, הקו המנחה הוא כי הדבר המומלץ ביותר לעשות הוא לבצע את הרכישה במטבע שהוא מטבע המקור של האתר. לדוגמא, כשנרכוש דרך אמזון בריטניה נעשה את הרכישה בפאונד, אבל אם נרכוש באמזון גרמניה נעשה את הרכישה ביורו. כמו כן, ישנם אתרים, בהם בכלל לא תוכלו לבחור את המטבע בו אתם קונים ויש לשים לכך לב.

בידקו את אופן התשלום

המטבע עמו אנחנו מבצעים את הרכישה לא תמיד תלוי רק במקום הרכישה, אלא גם בדרך שבה אנחנו רוכשים. משמע, הזמנות מחול שנעשות דרך פייפאל מאפשרות לנו לבחור במעמד התשלום אם נרצה המרה של פייפאל, או של חברת האשראי שלנו (אשר כרטיסה מחובר למערכת פייפאל).

בעצם, אם עקרוני וחשוב לנו מאד לבצע את הרכישה באמצעות פייפאל, על מנת להגן על הפרטים שלנו ועל הרכישה שלנו, חשוב מאד לבצע מחקר ולבדוק מהו שער ההמרה של פייפאל לעומת שער ההמרה של חברת האשראי שלנו. פעמים רבות נמצא שפייפאל יותר יקרה, אך זה לא דבר הרמטי וודאי באופן גורף.

שימו לב לגובה ההמרה

על מנת לשקף באופן ברור יותר מה ההבדלים ולמה ישנה חשיבות למטבע שנבחר, נסביר כי ההמרה הסטנדרטית דרך חברות האשראי לרוב נעה בין 2%-3%. אבל, אם תבצעו את ההמרה בשקלים באתר מחו"ל בעצם תגלו שתוכלו להגיע לאחוז שהוא קרוב אפילו ל-8%, שהוא אחוז משמעותי.

כמו כן, שימו לב כי אם אתם מבצעים הזמנות מחול באופן מאד רציף, אולי מומלץ לבדוק אופציה של פתיחת חשבון מט"ח ובכך תחסכו את העלויות, אך חשוב להבהיר שזה לא תמיד הפתרון הכי חסכוני.

פתיחת חשבון מט"ח

פתיחת חשבון מט"ח כנראה כדאי יותר לאלו שהרוכשים באופן קבוע מחו"ל במטבעות השונים. אב איך זה עובד- פותחים חשבון מט"ח במטבעות בו אתם מבצעים יותר עסקאות, לצורך העניין יורו ודולר. לאחר שפתחתם את חשבון המט"ח במטבעות השונים יש להטעין בתוכם סכום כסף.

שימו לב! נצלו את הרגעים בהם המטבעות זולים יותר, מכיוון שברגע שרכשתם מט"ח אתם חשופים לתנודות שלו בעו"ש בו הוא יושב.

בנוסף לחשבון המט"ח יש להנפיק או להוסיף לכרטיס האשראי הנוכחי סליקה בדולרים וביורו, מה שייצור מצב בו תימנעו בעמלת המרה בחברת האשראי וסכום הרכישה שתסלקו באשראי יירד ישירות מחשבון המט"ח שלכם.

כרטיס אשראי עם עמלה מוזלת

בשנים האחרונות ככל שהקנייה באונליין מחול ובכללי צוברת תאוצה משנה לשנה, יותר ויותר מועדונים שונים של כרטיסי אשראי יוצאים לשוק בהם תוכלו להינות מעמלות המרה מוזלות של אפילו 1% בלבד!

לסיכום

כשאנחנו באים לבצע רכישה באתרים שונים מחו"ל, ישנו אלמנט קטן שמעטים שמים אליו לב, ובכך הם מוציאים כסף מיותר והוא מטבע ההמרה. על מנת לשלם כמה שפחות עמלת המרה מומלץ לרוב לבחור במטבע המקור של האתר. 

נשמע לשמוע את דעתכם

השאירו תגובה

הירשמו לעדכונים חמים מהתנור
אודות PriceCheck

PriceCheck – אתר השוואת מחירים שנותן מענה לגולש בכל מוצר אשר הוא חפץ לרכוש באונליין ומשווה לו מחירים בכל אתרי המסחר הגדולים בעולם, כולל ביקורות, שילוח, דילים ועוד.

 

כל הזכויות שמורות ל PriceCheck.co.il

pricecheck השוואת מחירים
הרשמה ל - PriceCheck
איפוס סיסמה
השוואת מוצרים
  • Total (0)
השוו מחירים
0